Mjesto koje zovem dom - 4. sezona

Od ponedjeljka do četvrtka na HRT1 u 20.05 - serija A PLACE TO CALL HOME 4 (12)

Izvrsna australska dramska serija „Mjesto koje zovem dom“  epska je romantična drama čija se radnja zbiva u ruralnoj Australiji 50-ih godina prošlog stoljeća. Serija autora Bevana Leeja, koji je našim gledateljima poznat i po uspješnim serijama Puna kuća Raftera (Packed to the Rafters) i Sutra je novi dan (Always Greener), prati život bogate provincijske obitelji Bligh, koja u Invernessu u New South Walesu vodi nimalo jednostavan život.

Radnja serije smještena je u 50-te godine prošloga stoljeća te prati život bogate obitelji Bligh koja u Invernessu u Novom južnom Walesu vodi nimalo jednostavan život.

Riječ je o četvrtoj sezoni ove epske romantične serije koja se usredotočuje na odnose među likovima na koje utječu suprotstavljene društvene teme u jeku Hladnog rata.  Prva je konzervativni val straha od crvenih koji je izazvala afera Petrov, a druga je val liberalnih promjena koje su omogućile nove društvene i  moralne mogućnosti.

Ponedjeljak
Sarah i George počnu tajnu vezu. Georgea tajnovitost frustrira jer bi želio Sari dati više. No u Inverness stiže Regina Standish, sestra Georgeove pokojne žene Elaine, koja joj je iznimno slična. Doima se milom, no Sarah uskoro doznaje da je to samo privid. Olivia osjeti djetetov pokret i to je potpuno izvuče iz očaja, zbliži s Jamesom i Elizabeth. James i Harry uspješno koče svoje osjećaje sve dok James ne spasi Harryja od batina.

Utorak
Elizabeth s Annom izvodi operaciju uklanjanja Regine. Carolyn i Douglas ih podupiru, ali hoće li moći Georgeu dokazati da je Regina ubojica? Sarin dokaz pomaže Oliviji da nađe novi put. James Harryju ponudi priliku da se druže sa sebi sličnima. Roy i Sarah razgovaraju o njegovim problemima s bliskošću. Rose se vraća iz Canberre kao potpuno nova osoba i tako potvrđuje Ginove strahove. Anna tjera Gina da prijeđe svoje moralne granice. Olivia je prisiljena nešto poduzeti kada dozna da je James u opasnosti. George se ponovno spaja sa Sarom i njihovim sinom koji je tek dobio ime.

Srijeda
George zamoli obitelj da se ponašaju uobičajeno dok on planira kako će ih sve zaštititi od Regine. Sarah se napokon suoči s Gordonom. Harryja napadne neprijateljska gomila dok je na rođendanskoj proslavi s Jamesom. Gordonov povratak na površinu izvlači napola zakopane sumnje narednika Taylora o Regini. Jack Ginu daje savjet o vezi. Jamesova i Henryjeva veza se poljulja. Anna i Gino imaju još više problema u braku. Henry Jamesu i Oliviji otkriva svoju sramotnu tajnu. Regina se ponaša sve više nepredivljivo.

Četvrtak
Regina se upušta u konačni i očajnički pokušaj da ubije Saru i dijete. George se jednom zauvijek obračunava s Reginom. Anna i Gino donose odluku o svojoj budućnosti. James produbljuje odnos s Henryjem. Olivia bira novi put. Harry nalazi novo mjesto koje može zvati domom. Jack i Carolyn stoje uza svoju kćer. Sir Richard počinje smišljati kako će se osvetiti obitelji Bligh. Gino odvodi Rose iz Ash Parka. Sara nalazi unutarnji mir. Elizabeth i Douglas se vjenčaju i tako na kraju jednoga razdoblja spajaju cijelu obitelj.

Uloge: Marta Dusseldorp (Sarah Adams), Noni Hazlehurst (Elizabeth Bligh), Brett Climo (George Bligh), Craig Hall (Jack Duncan), David Berry (James Bligh), Abby Earl (Anna Bligh), Arianwen Parkes-Lockwood (Olivia Bligh), Aldo Mignone (Gino Poletti), Frankie J. Holden (Roy Briggs), Jenni Baird (Regina Standish)...
Autor: Bevan Lee