Iz videoteke usluge HRTi preporučujemo

Danas iz videoteke multimedijske usluge HRTi, među ostalim, izdvajamo dokumentarni film Josip Slade graditelj, priču o velikome trogirskom arhitektu, graditelju, urbanistu i gradonačelniku Trogira. Na glasovitome padovanskom sveučilištu doktorirao je filozofiju, inženjerstvo i arhitekturu. Autor je zgrade šibenskog kazališta, mnogih sjajnih trogirskih palača i drugih građevina diljem Dalmacije, ali i susjedne Crne Gore.

Metković i okolica, jezera iznimne ljepote Kuti i Modro oko te dolina Neretve, u kojoj su smješteni, zavređuju posebno mjesto u mnogim ljepotama naše domovine. Uz prirodne zanimljivosti, upoznajte i ponos grada - učenike koji su uključeni u zaštitu kulturnog i ppirodnoga bogatstva svojega kraja. Naša je preporuka i dokumentarni film Modra legenda - Neretva.Snimljena prema romanu Ive Kozarčanina Sam čovjek, istoimena dramska serija iz 1970. godine ispunjena je lirskim digresijama te realizmom građanske i malograđanske zbilje. Ne propustite prvu epizodu u kojoj smo svjedoci traumatičnog djetinjstva malog Valentina kojem umire majka, tiha i mila, svetica puna patnje uz oca, samoživog trgovca i lihvara, pravog predstavnika ranog kapitalizma.

Podsjetimo, korištenje uslugom HRTi moguće je na osobnim računalima, pametnim televizorima i telefonima te tabletima. Za pristup od srpnja redizajniranoj aplikaciji HRTi postojeći korisnici trebaju potvrditi svoju registraciju. Za korištenje usluge na pametnim telefonima s operativnim sustavima Android i iOS potrebno je skinuti novu aplikaciju za koju ćete naći poveznicu na HRT-ovoj stranici hrti.hrt.hr.

Osim pristupa videoteci i slušaonici, putem usluge gledajte i slušajte uživo 5 televizijskih te 12 radijskih HRT-ovih kanala.