Istina - politička dokumentaristička drama

17. kolovoza na HRT - HTV 2 u 21 sat

Mjesecima uoči američkih predsjedničkih izbora 2004. Mary Mapes, producentica udarne informativne emisije 60 Minutes Wednesday, i njezina ekipa u kojoj su Mike Smith, Lucy Scott i pukovnik Roger Charles traže dokaze koji bi potvrdili je li George W. Bush imao povlastice dok je služio u vojsci ili nije.

U potrazi za informacijama Mapes i njezina ekipa naposljetku dođu do Billa Burketta. On tvrdi da posjeduje materijalne dokaze u obliku dopisa i pisama kojima se zaista propisuje da se Bushu omoguće povlastice. Mapes producira reportažu koju Dan Rather najavi u 60 Minutes.

Američko-australski film Truth iz 2015. se temelji na memoarima američke novinarke i producentice televizijskih vijesti Mary Mapes Truth and Duty: The Press, the President and the Privilege of Power. Naglasak je stavljen na kontroverziju oko Killianovih dokumenata, što je zapečatilo karijeru voditelja Dana Rathera i producentice Mary Mapes na CBS Newsu.

U političkoj dokumentarističkoj drami glume Cate Blanchett, Robert Redford, Topher Grace, Elisabeth Moss, Stacy Keach, Dennis Quaid. Scenarist i redatelj je James Vanderbilt.