Glazbeni Top20 - glazbena emisija subotom

Subotom na HRT2 u 19.15
Glazbeni Top20 glazbena je emisija koja vam svake subote u večernjem terminu na Drugome programu donosi pregled top-ljestvice aktualnih singlova hrvatske glazbene scene.

U svakoj će se emisiji dva glazbena gosta osvrnuti na trenutačnu ljestvicu te kroz razgovor otkriti što novo pripremaju. Uz najemitiranije pjesme hrvatske glazbene scene u emisiji će biti zabavnih igara s gostima koji će i komentirati sadržaje s društvenih mreža kako bi gledateljima približili život i rad hrvatskih glazbenika.

Ljestvica je sastavljena od najemitiranijih pjesama proteklog tjedna u radijskom eteru, koje se prate putem servisa FokusKontrol. Taj sustav bilježi dnevna emitiranja na 135 hrvatskih radijskih postaja i jednom tjedno prikazuje precizne rezultate na temelju kojih se formira tjedna top-lista najemitiranijih singlova.

Kao voditeljicu emisije Glazbeni Top20 gledamo mladu, lijepu i talentiranu Anamariju Stišćak kojoj je ovo prvo pojavljivanje na malim ekranima.

"Emisija je novi projekt Unisona - Hrvatskog glazbenog saveza koji nakon uspješne realizacije glazbene emisije PopRock.hr koja se od svibnja 2017. godine na HTV-u emitira svakoga radnog dana, nastavlja s ciljem promicanja i popularizacije hrvatske glazbe".