Varoški amarcord: Hoću ženu

24. lipnja na HRT – HTV 1 u 21 sat

Četverodijelna dokumentarna serija o dalmatinskim varošima predstavljenih iz perspektive živopisnih legendi, njihovih sjećanja na djetinjstvo i život u gradu u kojem su odrasli.

Vraćamo se u vrijeme prije Drugog svjetskog rata i nakon njega kad su dalmatinske varoši bile bijedni, siromašni, pomalo zastrašujući, prilično opaki i suludo duhoviti dijelovi grada.

Ispadali su odatle pravi felinijevski likovi, oriđinali, ali i genijalci, luzeri i životni pobjednici, svi oni sabijeni u tijesnim kalama, kućama i zajedničkim odrastanjima.

U ovoj epizodi odlazimo u zadarsku Varoš koju su zvali Dolina ćupova. Nakon što je Zadar razoren u Drugom svjetskom ratu, život se prvo vratio u Varoš. No bio je to mračni i poročni život, ondje su živjeli pijanci, propalice, sirotinja, prostitutke.

U tom ambijentu su odrasli ljudi koji u ovoj epizodi najslikovitije opisuju tragikomičnu i mračnu svakodnevicu svog odrastanja.

Redatelj, scenarist i producent dokumentarne serije je Ivan Živković Žika, montažer Marko Šuvak Martinović, a direktor fotografije Tomislav Krnić.
Seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.