Uz nas niste sami: Za dostojanstven život

21. listopada na HRT1 u 20.05

Humanitarni projekt HRT-a Uz nas niste sami ovaj put podržava humanitarnu akciju Za dostojanstven život koju organizira Hrvatski Crveni križ u povodu svoje 140. obljetnice.

Ovom se humanitarnom akcijom želi skrenuti pozornost na iznimno teške životne okolnosti u kojima žive brojne stare i nemoćne osobe. Riječ je o ljudima koji su nas odgajali i skrbili o nama, a sada žive u teškim životnim uvjetima, zaboravljeni i prepušteni sami sebi.

Republika Hrvatska staro je društvo. Starije osobe prema prihodima spadaju u najsiromašniju dobnu skupinu (26,5 %) te su najviše izložene opasnosti od socijalne isključenosti. Omogućimo im dostojanstvenu starost!

U prijenosu iz zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, brojne će se poznate osobe iz javnog života Hrvatske javljati na humanitarni broj telefona 060 9001 (cijena poziva 6,25 kuna s PDV-om; teleoperater: Hrvatski Telekom d.d.) a u glazbenom programu nastupit će: Tereza Kesovija, Jacques Houdek, Marko Tolja, Mia Dimšić, Saša Lozar, Igor Delač, Fluentes, Maja Posavec i Vanna.

Humanitarni koncert održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Vlade Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i gradonačelnika grada Zagreba.

U akciji, koja traje do 31. listopada, možete sudjelovati i uplatom na račun HR0523600001502387496 otvoren u Zagrebačkoj banci d.d.

Budite s nama i pokažite svoje veliko srce, pokažite - da uz nas nisu sami!

Voditelji: Daniela Trbović, Robert Ferlin, Ivan Dorian Molnar, Uršula Tolj
Producent: Dario Jakiša
Urednica: Uršula Tolj
Redatelj: Tvrtko Grgić