Slavni holivudski parovi: Jean Harlow i William Powell

Petkom na HRT1 u 22.40, dokumentarna serija ICONIC COUPLES

Premijerno prikazujemo šesterodijelnu dokumentarnu seriju Slavni holivudski parovi. Ova izvrsna dokumentarna serija o šest najprivlačnijih slavnih holivudskih parova s mnoštvom dosad neviđenih snimaka i isječaka iz filmova privući će svakog pravog poklonika filma.

Serija donosi priče o Richardu Burtonu i Elizabeth Taylor, Katharine Hepburn i Spenceru Tracyju, Jean Harlow i Williamu Powellu, Clarku Gableu i Carole Lombard, Barbari Stanwyck i Robertu Tayloru te Humphreyju Bogartu i Lauren Bacall.  
     
Jean Harlow i William Powell


Jean Harlow, zvana Platinasta plavuša i Vamp, bila je prva plavokosa zvijezda u povijesti kinematografije, savršena kombinacija senzualnosti i nevinosti prije pojave Marilyn Monroe. Nije ni sanjala da će se udati i imati djecu s obzirom na to da je potekla iz razorene obitelji. Njezina je majka i sama željela postati glumica te ju je odvela u Hollywood gdje je Jean ostvarila iznimnu karijeru dok je njezina majka proživljavala vlastite snove o slavi preko svoje kćeri. Redatelj Bertrand Tessier prati njezinu karijeru, od uloga u nijemim filmovima do velikih uspješnica studija MGM.

U Williamu Powellu, koji je diplomirao na Američkoj akademiji dramskih umjetnosti i uspješno glumio na Broadwayu prije negoli je došao u Hollywood, Jean Harlow pronašla je očinsku figuru i bila bi pristala na obiteljski život da se MGM nije protivio njihovu braku i da nije prerano umrla. I Jean Harlow i William Powell glumili su veoma uspješno u filmovima Bezobzirna i Oklevetana dama. Isječci iz filmova Tanki čovjek, Moj čovjek Godfrey, Pakleni anđeli, Crvenokosa žena i Platinasta ljepotica pokazuju nam dvoje vrsnih glumaca u najboljem izdanju. Njihov će život komentirati David Stenn, Mark Vieira, Brian Bundy, Steven Bingen i Marc Wanamaker.

Odabrala: Mira Vočinkić