HRT predstavlja novo ruho i novu voditeljicu Lota na HTV1!

U novu sezonu s novom voditeljicom i redizajniranom igrom Loto 7!

Hrvatska radiotelevizija (HRT) večeras na svojem Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu u 20 sati ekskluzivno predstavlja novo ruho megapopularne igre Loto 7.

Umjesto 39 kuglica, koje su već mnogim hrvatskim gledateljima donijele (veću ili manju) sreću, odsad će se u bubnju nalaziti 35 kuglica. S novim Lotom opraštamo se od dodatne igre Super 7 u kojoj smo uživali od kraja 2008., a uvodi se izvlačenje dopunskog broja (7+1) pa će igrači moći osvojiti čak 9 vrsta dobitaka.

Posrijedi je potpuni redizajn igre Loto 7, koji smo nakon temeljitih priprema i višemjesečnih dogovora s našim vjernim partnerom Hrvatskom Lutrijom napokon spremni lansirati u HTV-auditorij, otkrila nam je voditeljica projekta Loto 7 Elizabeth Homsi te dodala kako će novi sustav igre biti mnogo jednostavniji i efikasniji.

Osim manjeg broja kuglica i više vrsta dobitaka, ono što će posebno razveseliti igrače je povećanje vjerojatnosti koja je zbog promjena uvećana gotovo sedam puta. Time će dobici biti češći – vjerojatnost dobitka u novoj Sedmici iznosi 1:13, dok je u Lotu 7/39 bila 1:85.

Povećava se i vjerojatnost osvajanja jackpota – u sadašnjem Lotu vjerojatnost osvajanja jackpota je 1:15.380.937, a u novom će biti 1:6.724.520. Važno je napomenuti da je minimalni fiksni dobitak 6+dopunski broj čak 400.000 kuna, a on može samo rasti. Naraste li jackpot igre Loto 7 na maksimalnih 10 milijuna kuna, fond dobitaka prelijeva se u fond dobitaka za 6+dopunski broj, doznajemo od Elizabeth Homsi.

No ni to nije sve: s prvom emisijom redizajniranog Lota HRT će ekskluzivno predstaviti i novu voditeljicu – atraktivnu 21-godišnju studenticu novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Paulu Čatipović.

Vrlo ambiciozna i svestrana Paula uz svoje je brojne studentske obveze dosad istodobno gradila uspješnu karijeru modela i prezenterice tjednih najava i događaja za internetsku verziju Televizije student, a sudjelovala je i u prvoj seriji na hrvatskom jeziku u produkciji HBO-a "Uspjeh". Uza sve to, ima i glumačkog iskustva, a autorica je i objavljenog dječjeg romana "Zajedno do kraja" te dobitnica Posebne nagrade za literarno djelo na natječaju Društva za znanstvenu fantastiku "Sfera".

Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Bjelovaru, izvrsno govori engleski i njemački jezik, rese je odlične komunikacijske vještine stečene tijekom studija novinarstva i politologije na FPZ-u u Zagrebu. Po horoskopu je blizanka, rođena 1997., a budući da pripada mladoj i svestranoj generaciji, ovladala je svim informatičkim vještinama i, prema vlastitim riječima, vješto se koristi društvenim mrežama za kreiranje, distribuciju, nalaženje i selekciju sadržaja pa je očito da njezino vrijeme tek dolazi.

A o svojem prezenterskom angažmanu na HTV-u lijepa nam je Paula izjavila: Za mene je uloga voditeljice Lota nešto sasvim novo i prvi posao te vrste. Oduvijek mi je bio san postati televizijskom voditeljicom, što je i razlog zbog kojeg sam upisala novinarstvo. Nisam mislila da će mi se taj san ostvariti ovako rano u životu, ali sam izuzetno zadovoljna i zahvalna što jest. Dugogodišnji trud i rad na sebi uvelike se isplatio. Jako sam zahvalna HRT-u koji je prepoznao moje kvalitete i pružio mi šansu da krenem u voditeljskom smjeru. Profesionalni tim na čelu s voditeljicom projekta Elizabeth Homsi pomogao mi je da se maksimalno pripremim i spremno dočekam svoju prvu emisiju. Veselim se prvoj emisiji 13. listopada. Sve je spremno za nova druženja, radosno nam je rekla Paula Čatipović, nova voditeljica Lota.

Snagu nove Sedmice, prilike za brojne dobitke i novu voditeljicu Paulu Čatipović pogledajte u novom izvlačenju večeras na HTV1 u 20 sati.