Noćni brodovi - priča o posljednjoj ljubavi na HRTi usluzi

Zadnja je jednaka kao prva, neočekivana, začuđujuća i nespretna. Stotinu je priča o prvoj ljubavi, ovo je priča o zadnjoj.

O romansi koju nitko nije očekivao i nikada se ne bi dogodila da Helena i Jakov nisu skočili preko ograde balkona i kao sedamdesetogodišnji tinejdžeri pobjegli u noć. Pobjegli su iz staračkog doma.

I život će odjednom postati drukčiji: autom koji ne može u rikverc krenut će neutabanim stazama, bacit će mobitele u rijeku, poslati svakodnevicu kvragu i kao bjegunci krenuti u posljednju avanturu. Nisu spavali tri dana i tri noći, a iz daljine se čuje grmljavina.

Nagrađivani hrvatski film snimljen 2012. godine s Anom Karić, među ostalim, ovjenčanom Zlatnom arenom za najbolju glavnu žensku ulogu i Radkom Poličem na čelu glumačkog ansambla, pogledajte u videoteci multimedijske usluge HRTi.
U filmu glume i Lana Barić, Renata Ulmanski, Bogdan Diklić, Stanka Pavuna, Jadranka Đokić, Pero Kvrgić, Zvonimir Torjanac... Scenarij potpisuju redatelj Igor Mirković i Elvis Bošnjak.

Snimatelj je Silvestar Kolbas, a montažerka Ivana Fumić. Scenografiju potpisuje Željka Burić, a glazbu Tamara Obrovac. Producentice su Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop, a koproducenti Ida Weiss, Biljana Prvanović, Srđan DragojevićJosip Popovac. Izvršni producent je Petar Milić.

Produkcija: Studio dim, koprodukcija: Bela Film, Delirium, Hrvatska radiotelevizija i Radiotelevizija Slovenije.