Agent u bijegu - akcijski film

14. studenoga na HRT – HTV 2 u 20:05 (12)

Pete Garrison je agent tajne službe i jedan od osobnih tjelohranitelja prve dame Sjedinjenih Američkih Država, Sare Ballentine, koja mu je ujedno i ljubavnica. Kao jedan od najstarijih i najiskusnijih agenata, sudjelovao je i u spašavanju Ronalda Reagana.

Nakon što njegovog bliskog prijatelja i kolegu agenta Charlieja Merriweathera netko ubije, od pouzdanog doušnika Garrison dozna da je to ubojstvo povezano s planom da se na predsjednika SAD-a izvrši atentat. Podaci upućuju na krticu koja ima pristup predsjednikovom osiguranju. Odjel za zaštitnu obavještajnu djelatnost pod vodstvom Garrisonovog bivšeg prijatelja i štićenika Davida Breckinridgea dobije zadatak da urotu istraži. U istrazi sudjeluje i njegova neiskusna partnerica Jill Marin.

Američki akcijski film The Sentinel iz 2006. godine snimljen je prema istoimenom romanu bivšeg agenta tajne službe Geralda Petievicha. U ostvarenju glume Michael Douglas, Kiefer Sutherland, Eva Longoria, Kim Basinger i drugi. Scenarist je George Nolfi, a redatelj Clark Johnson.