Neka ostane među nama - drama

24. siječnja na HRT - HTV 3 u 22 sata

Zločesta, indiskretna zagrebačka priča o virovima erotske strasti ispod mirne, trome površine građanske svakodnevice i običaja.

Upoznajemo dvojicu braće, Nikolu i Bracu, njihove supruge Anamariju i Martu, ljubavnice Laticu, Davorku i Tamaru te djecu. Sve se izmiješalo u dvostrukim životima, paralelnim vezama, u gorkoj i slatkoj priči o neumornom traganju za ljubavlju i srećom.

U drami redatelja Rajka Grlića iz 2010. glume Miki Manojlović, Bojan Navojec, Nataša Dorčić, Darija Lorenci, Ksenija Marinković, Vanja Drach, Krešimir Mikić.

Na 45. međunarodnom flmskom festivalu u Karlovym Varyma film je dobio Kristalni globus za režiju te European Screens Label - nagradu za najbolji europski film. Na 57. festivalu igranog filma u Puli osvojio je: Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film, Zlatnu Arenu za režiju, Zlatnu Arenu za nabolju glumicu u epizodnoj ulozi, Zlatnu Arenu za najboljeg snimatelja, Zlatnu Arenu za najbolji zvuk, Zlatnu Arenu za najbolju glazbu, Zlatnu Arenu za najbolju scenografiju te Nagradu FEDEORA - Federation of Film Critics of Europe and the Mediterranean.

Na 24. Herceg Novi Festivalu dobio je Zlatnu mimozu za režiju. Na 45. festival glumačkih ostvarenja u Nišu nagrađen je Carom Konstantinom za najboljega glumca u glavnoj ulozi, Nagradu publike za najboljega glumca te Nagradu kritike za najboljega glumca. Na GSIFF New York 2010 International Film Festivalu dobio je nagradu za najbolji film i nagradu za najboljega glumca (Miki Manojlović).

Urednica ciklusa: Maja Gregl