A-strana kreće u novu sezonu posebnom emisijom – u čast Oliveru Dragojeviću

10. studenoga na HRT1 u 20.05

Nova sezona A strane počinje u čast Oliveru. Svatko od nas mogao bi ispričati svoju priču s Oliverom, punu smijeha, suza, ljubavi. U ovoj emisiji svoju priču o njemu ispričali su njegovi glazbeni prijatelji prisjetivši se zajedničkih trenutaka, suradnji, veselja i lakoće koje je prenio u glazbu.

Volio je sve glazbene žanrove, okupljao vrsne glazbenike s kojima je dijelio istu strast i potvrdio kako su najveći uvijek najjednostavniji. Ljepota glasa, glazbe ili duše i sve ono što čujemo u Molitvi za Magdalenu, Romanci, Nocturnu, Dišperadunu i mnogim drugim pjesmama bit će vječna veza Olivera i nas.


Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Njegovi prijatelji Zorica Kondža, Vanna, Nina Badrić, Tedi Spalato, Hari Rončević, Mladen Badovinac, Ante Gelo, Nikša Bratoš, Elvis Stanić, Matija Dedić, Antonio Serrano, Stjepan Hauser, Dražen Bogdanović, Alan Bjelinski, Marko Tolja, Jacques, Goran Karan, Tony Cetinski, Damir Urban i Oliverov prateći bend Dupini, Petar Grašo te Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a svojim nas izvedbama na najljepši način odvode u svijet gdje Oliverov galeb kliče Lipo mi je, lipo mi je, moj galebe!.

Ostavio je svoj trag u beskraju

Olivera, koji je preminuo 29. srpnja ove godine, voljeli su svi naraštaji. Uronjen u Dalmaciju i njezine prirodne ljepote kao glavno nadahnuće, njegove su pjesme istodobno imale univerzalnu vrijednost. No, s vremenom, iako je mogao uživati na starim lovorikama, Oliver je bio znatiželjan i sklon izazovu pa je sve češće nastupao sa Zagrebačkom filharmonijom, ali i džezistima. Otisnuo se i u svijet, nastupao u londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji, sidnejskoj Operi i njujorškom Carnegie Hallu.

Provjerenom formulom koja spaja vrsne glazbenike i vrhunsku produkciju, emisijom glazbenoj legendi u čast, počinje nova sezona A-strane koju osim na Prvom programu gledatelji mogu pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.Sve pojedinosti i zanimljivosti glazbenog spektakla koji je izvorni televizijski projekt HRT-a, možete pronaći na Facebook stranici te na YouTubeu.