Most - intrigantni zapleti 4. sezone

19. studenoga na HRT2 u 22.55 - serija BRON 4 / BROEN / THE BRIDGE (15)

Premijerno prikazujemo 4. sezonu uzbudljive švedsko-danske kriminalističke serije Most, koja je od početka emitiranja postigla veliki uspjeh u svijetu i osvojila nekoliko nagrada.

Četvrta sezona počinje novim intrigantnim zapletom. Ispod mosta Pepparholm u Kopenhagenu pronađeno je tijelo brutalno ubijene žene. Ispostavilo se da je riječ o Margrethe Thormod, ravnateljici danske Službe za imigraciju.

Motiv je možda skandal oko nedavne odluke o deportaciji koji je Margrethu pogodio i na osobnoj razini. Henrik Sabroe počinje istraživati groteskno ubojstvo s kolegom Jonasom Mandrupom. Henriku nedostaje kolegica i prijateljica Saga Norén koja je u ženskom zatvoru u švedskom Ystadu zbog ubojstva majke. Henrik ju posjećuje koliko može i želi da mu pomogne s novim slučajem, ali Saga ističe da ne smije jer više nije policajka.

Nakon što je istodobno emitirana u svih pet nordijskih zemalja, seriju su s oduševljenjem dočekali gledatelji i kritičari u cijelom svijetu. Prodana je u 157 zemalja, a čak je inspirirala i dvije slične serije, o tunelu između Velike Britanije i Francuske te mostu koji se proteže između SAD-a i Meksika.

Kriminalističku seriju Most osmislio je Hans Rosenfeldt i za nju napisao scenarij, a zajednički su je producirali državna švedska i danska televizija. Serija je emitirana u više od 100 zemalja. Kada je četvrta sezona započela s emitiranjem 1. siječnja 2018. u skandinavskim zemljama, Rosenfeldt je potvrdio da je ona i posljednja. Scenarij je takav da se sve nedovršene priče iz prošlih sezona privode kraju.

U 7. epizodi Christoffer je i dalje u opasnosti i nakon što su ga pritvorili. Saginu znatiželju pobuđuje otkriće da Frank nešto taji.

U glavnim su ulogama Sofia Helin (Saga), Thure Lindhardt (Henrik), Dag Malmberg (Hans Petterson), Sarah Boberg (Lillian Larsen) i Rafael Pettersson (John Lundqvist). Scenaristi su Hans Rosenfeldt i Camilla Ahlgren, a redatelj Rumle Hammerich.