Show A strana startao u novu sezonu posebnom emisijom u čast Oliveru Dragojeviću!

Hrvatska radiotelevizija startala je večeras u novu, treću sezonu popularne A strane u 20.05 na svom Prvom program (HRT-HTV1)  posebnom, prvom emisijom – u čast Oliveru Dragojeviću.

Njegovi glazbeni prijatelji, zajedno sa Simfonijskim orkestrom i Zborom HRT-a, dočarali su nam dio velikog Oliverovog opusa i ispričali priču punu ljubavi. Prisjetili su se posebnih trenutaka koje su dijelili s Oliverom na sceni i izvan nje. Kao što je i Jacques Houdek rekao - da su najveći uvijek najjednostavniji - takav je u životu bio i Oliver. Obilježio je naša djetinjstva, odrastanja, starenja… i mnoge je naše trenutke svojim jedinstvenim izvedbama učinio nezaboravnim.

Obožavao je vrhunske instrumentaliste i različite glazbene žanrove. Uživao je u glazbi, gušta je!, rekla je Zorica Kondža. A jedan od najboljih usnoharmonikaša na svijetu, Antonio Serrano, neobično je zahvalan što ga je Oliver prihvatio u svoju glazbenu obitelj.

Marko Tolja se prisjetio Oliverove neposrednosti - poziv na gostovanje s Oliverom u najvećim svjetskim dvoranama uvijek će mu biti jedan od najdražih trenutaka u karijeri, a Goran Karan se podsjetio njihove zajedničke suradnje, te koliko se Oliver nije štedio radeći.

Tony Cetinski ispričao je kako je i zašto nastao njihov zajednički duet Morski vuk, a Damiru Urbanu Oliver je bio najbolji primjer kako netko poznat i slavan može biti nevjeroajtno normalan i skroman. Takvog Olivera pamti i Tedi Spalato - kao samozatajnog čovjeka koji se nije pokazivao i koji je samo želio da svijet bude bolji, ljepši i pun ljubavi, a Hari Rončević je potvrdio da sve što je Oliver radio, radio je iskreno, i to su ljudi prepoznali.

Glazbenici koji su Olivera najduže pratili, njegovi Dupini, prisjetili su se najdražih zajedničkih trenutaka: od iznenadnih koncerata na parkingu do američke turneje, kad su slučajnim nastupom u jednom baru oduševili tamošnju publiku, a Ninu Badrić je oduševio kad ju je nakon mnogo godina prepoznao kao onu malu dosadnu djevojčicu iz zbora.

Petar Grašo je ispričao anegdotu o tome kako su jednom bili skoro izbačeni iz hotela - zbog zajedničkog muziciranja dugo u noć.

Pjesme su tu, one ostaju zauvijek i treba ih pjevati, bez obzira što i gledatelji znaju, a i mi znamo da nismo Oliver, rekla je pak VannaOliveru nikad nije nedostajalo strasti i entuzijazma, rekao je Nikša Bratoš, a Anti Geli Oliver je uvijek bio nulta točka od koje se kretalo i do koje je trebalo doći u glazbi.Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Maestro Bjelinski je rekao kako ga je Oliver naučio miru i dubokom poštovanju prema svakom čovjeku, a Stjepan Hauser je priznao kako će Oliverov glas zauvijek pjevati kroz njegovo čelo, gdje god on svirao.

Oliver je glazbi dao sve, cijeloga sebe, a glazba mu je vratila na najljepši način, dala mu je, baš kao u njegovoj pjesmi - krila da ga ponesu kud god želi!

To su bili samo neki od dirljivih trenutaka prve emisije A strane, koju će i glazbeni gosti i gledatelji HTV-a zacijelo još dugo pamtiti.

Sljedeća emisija provjerene formule koja spaja vrsne glazbenike i vrhunsku produkciju na rasporedu je u subotu 17. studenoga na Prvom programu u 20.05.U drugoj emisiji gostuju Radojka Šverko, Zorica Kondža, Amira Medunjanin i Mirela Priselac Remi, dame koje glazbom donose sreću i koje jednostavno znaju da za njih osim glazbe nije bilo drukčijeg puta.
Gledatelji A stranu mogu pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi, a sve pojedinosti i zanimljivosti pronaći na Facebook stranici.