Poseban program Hrvatskog radija za Dane sjećanja

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara Hrvatski radio emitirat će posebni program.

U nedjelju 18. studenog na Prvom programu Hrvatskog radija od 9 sati i 55 do 12 sati i 50 minuta emitirat će se izravni prijenos obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Urednici i voditelji prijenosa iz Vukovara su Amoreta Bajto i Davor Lončarić, a tijekom izravnog prijenosa u program Hrvatskog radija uživo će se javljati reporteri iz Vukovara Iva Fijala, Krunoslav Inhof, Samir Klasiček, Stjepan Filipović, Željko Kovačević, dok će novinarke Aleksandra Funes i Željka Mandić izvještavati za sve informativne emisije Hrvatskog radija.

Uz javljanja reportera, tijekom prijenosa emitirat će i brojne reportaže o vukovarskoj ratnoj bolnici, žrtvama bez počivališta i zločincima bez kane, oprostu i duhovnoj obnovi, stambenom zbrinjavanju branitelja, te o životu u Vukovaru danas.

Od 13 sati na Prvom programu Hrvatskog radija izravni je prijenos svete mise za sve poginule i nestale branitelje i civile Vukovara. Komentator je Ivan Dukarić Stubičar.

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara na Prvom programu Hrvatskog radija od 15 sati i 30 minuta emitirat će se specijalna emisija "Dan sjećanja 2018." urednice Tatjane Mautner, a od 17 sati i 30 minuta na rasporedu je specijalna emisija posvećenja žrtvi Škabrnje urednice Suzane Dražić.

Obilježavanje "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara" na Hrvatskom radiju započinje u subotu 17. studenog kroz brojne reportaže o stradanjima u Vukovaru, kao i o svim događanjima posvećenima obilježavanju žrtve Vukovara u informativnim emisijama, a od 15 sati i 30 minuta na Prvom programu Hrvatskog radija emitirat će se specijalna emisija "Vukovar 1991." urednice Mirune Kastratović.

"Dan sjećanja na žrtvu Vukovara" u programu Hrvatskog radija obilježit će se i u ponedjeljak 19. i utorak 20. studenog izvještajima o Putu sjećanja i svjetlosti žrtvama Borova naselja, Svjedočenjem protiv zaborava, misom i komemoracijom za žrtve koncentracijskih logora, te književni susret "Grad to ste vi!" – sjećanje na Sinišu Glavaševića.

Voditelj projekta "Dan sjećanja na žrtvu Vukovara" je Ivica Ružičić