Moja super bivša - romantična komedija

12. svibnja na HRT - HTV 2 u 21 sat (12)

Uma Thurman je superjunakinja koja se odlučuje osvetiti dečku koji ju je ostavio.

Nakon što je spriječio kradljivca koji je Jenny Johnson htio ukrasti torbicu u podzemnoj željeznici, Matthew Saunders postaje njezin junak te počinje izlaziti s ovom sramežljivom neznankom.

Jenny se nakon nekoliko spojeva počinje ponašati sve neurotičnije i agresivnije, počinje sve više zahtijevati, a na kraju ozljeđuje Matta i uništava krevet za vrijeme prvoga seksa. Uskoro nakon toga Jenny mu otkriva da je ona zapravo zamamna plavokosa superjunakinja G-Girl.

Redatelj filma je Ivan Reitman, najpoznatiji po Istjerivačima duhova, a autor scenarija je Don Payne, inače dugogodišnji scenarist i izvršni producent Simpsona. Namjera im je bila snimiti atipičnu romantičnu komediju, ali i atipični superherojski film, učinivši G-Girl neurotičnom i osvetoljubljivom.

Svestrana Thurman izvela je većinu akrobacija bez dublera, pri čemu joj je pomoglo iskustvo na Kill Billu. Kritika je relativno dobro primila film, posebice glavnu junakinju i nekoliko urnebesnih scena.

Uz Umu Thurman u američkom filmu (MY SUPER EX-GIRLFRIEND, 2006.) još glume Luke Wilson, Anna Faris, Eddie Izzard, Rainn Wilson, Wanda Sykes.