Još jedan vrhunski glazbeni doživljaj u "A strani"

Nakon iznimnog uspjeha prve emisije "A-strane", posvećene nezaboravnom Oliveru Dragojeviću, u večerašnjoj, drugoj emisiji treće sezone popularnog showa ugostili smo četiri jedinstvene pjevačice – Radojku Šverko, Zoricu Kondžu, Amiru Medunjanin i Mirelu Priselac Remi, koje su gledateljima priredile vrhunski glazbeni doživljaj i "zapalile" publiku u studiju i pred malim ekranima.

One su pjesmom donijele sreću: Radojka Šverko, Zorica Kondža, Amira Medunjanin i Mirela Priselac Remi pokazale su gledateljima i publici u studiju što je za njih sreća: glazba! Uživali smo u društvu četiri posebne dame koje su pokazale kako je lako, usprkos svim razlikama, generacijskim, karakternim i žanrovskim, složiti se u glazbi.

Na početku emisije, prvi put zajedno, na sceni „A strane“ izvele su „That's What Friends are for“, što je i znakovito obilježilo njihovo druženje tijekom cijele večeri. Raspjevane dame pjesmom su pokazale kako doživljavaju jedna drugu, a u zajedničkom druženju i uz glazbenu pratnju Nikše Bratoša na gitari pjevale su rock standarde, evergreene, punk, klapske pjesme i šansone.

Tako je Zorica Kondža priznala kako bi i Toma Bebić bio oduševljen Amirinom izvedbom njegove pjesme „Kaleto moja draga“, te  „kako bi mu bilo puno drago da jedna Bosanka pjeva i razumije što pjeva“... Nakon dalmatinske pjesme Amira nije mogla odbiti Nikšinu molbu da otpjeva sevdah „Snijeg pade na behar na voće“. A u sevdahu „Što te nema“ pridružila joj se i Radojka Šverko, priznavši kako Amiru doživljava kao izrazito emotivnu osobu.

Potom je Zorica Kondža uz Nikšinu pratnju nadahnuto otpjevala „Will You Still Love Me Tomorrow“ i zapalila publiku u studiju s legendarnom „Proud Mary“. A Radojka Šverko je nakon impresivne izvedbe pjesme „People“ Dušku Ćurliću i Ivanu Vukušiću priznala svoju najveću glazbenu ljubav - Toma Jonesa, te njemu u čast otpjevala „Simply The Best“. Ipak, najveće glazbeno iznenađenje priredila je Mirela Priselac Remi. Ako smo je do sada poznavali samo kao beskompromisnu repericu, nakon njezine izvedbe Arsenove „Golubice“ otkrili smo je u potpuno drukčijem svijetlu.

Sve je bilo opušteno i iznenađujuće: priznanja kako je najveća podrška u karijeri Radojki Šverko bila svekrva, Zorici njezin suprug i kako je Remi biti „žensko“ u bendu, te kako je to 20 godina voljeti njezine „jazavce“ iz benda.

Za njih četiri nije bilo drugog izbora: one su znale da je glazba njihov put i, kako je Zorica rekla: „Kad jednom kreneš, ne možeš reći NE glazbi, uđe ti pod kožu“. Amiri je njezin „posao“, pjevanje, najveća nagrada, to je misija kojom usrećuje ljude. I nakon toliko dugog života na sceni, brojnih nastupa Radojka, Zorica, Amira i Remi dame su koje uživaju u svakom trenutku druženja s glazbom i publikom – i tako donose sreću svima nama.