Stani u Lici s Andreom Bučom

27. lipnja na HRT - HTV 2 u 17:20

Ponovno prikazujemo putopisnu seriju Andree Buče Stani u Lici koja nam predstavlja zanimljivosti toga kraja i njegove ljude na suvremen i neposredan način koji je Lici svojstven.

Kroz Liku prođe mnogo turista iz cijelog svijeta i redovito se dive pogledu iz automobila, bilo da gledaju gordi Velebit, Gacku dolinu, Ličko polje ili Zir, no osim planinara, avanturista, lovaca i putnika namjernika, malo tko se u Lici i zaustavi. A zaustaviti se u Lici znači osvojiti vrhove Velebita, prijeći Premužićevu stazu, ploviti rijekom Likom, loviti pastrve u Gackoj, uživati u gastronomskim specijalitetima kraja, iskusiti životni stil Ličana, no povrh svega upoznati lica ljudi i ljepote prirode koji postaju sve zanimljiviji strancima.- Ličani su čudo. Njihova jednostavnost, gostoljubivost, humor, hrana, pjesma…Lika je zaista prekrasna!, ističe Andrea. Novinarka i redateljica te dobitnica nagrade Joško Martinović, Andrea Buča prepoznatljiva je po otvorenom i neposrednom pristupu sugovornicima te izboru tema iz svakodnevice koje su često mnogima nepoznate.

Nakon serijala Bučom u glavu i Sudar svjetova, Stani u Lici nastavlja izdvajati Buču kao autoricu koja svojim pristupom te opuštenim i vedrim tonom osvaja sugovornike. U trajanju od 26 minuta, gledatelji u devet epizoda otkrivaju priče koje će ih zasigurno zabaviti, a možda i natjerati da se zaustave u Lici te otkriju njezine čari.

U 2. epizodi Sjeverni Velebit saznajte je li Zavižan ljepši bijele ili zelene boje? Koliko je zima na Zavižanu negostoljubiva prema gradskom čovjeku? Nakon penjanja na Zavižan, spuštamo se u Snižnicu, a zatim Premužićevom stazom stižemo do Rossijeve kolibe, pa na Alan.Redateljica i scenaristica je Andrea Buča, snimatelji Milan Latković i Duje Kundić, a montažerka Iva Blašković.

Putopisnu seriju iz 2018. pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja. Sve epizode nalaze se i na našem YouTube kanalu.

Podsjetimo i kako je nakon spomenuta putopisa naša Andrea snimila i seriju Stani v Zagorju koju smo emitirali u prvoj polovici ove godine. Sve epizode zanimljiva putopisa također su dostupne na našoj platformi HRTi kao i na YouTube kanalu Hrvatske radiotelevizije.