Korak u život, humanitarna akcija

25. studenoga na HRT2 u 21 sat

Iz zagrebačkog HNK-a prenosimo 10. Korak u život, svečani humanitarni koncert namijenjen školovanju 10. generacije stipendista Rotary kluba, na kojem sudjeluje 10 glazbenika: Franka Batelić, Mia Dimšić, Jelena Rozga, Jole, Tony Cetinski, Giuliano, Željko Bebek, Psihomodo pop, Filip Merčep, Bow vs Plectrum tj. Tihomir Hojsak i Filip Novosel.

U call centru će na pozive gledatelja odgovarati poznate osobe iz javnog života. Humanitarnu akciju Korak u život, koju HRT prati od samih početaka, pokrenuo je Rotary klub Zagreb Kaptol 2008. Otada svake godine stipendira mlade koji nakon završetka srednje škole, zbog zakonskih ograničenja, moraju napustiti domove za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i udomiteljske obitelji.

Uz podršku državnih institucija, brojnih sponzora i donatora, kao i najvećih glazbenih zvijezda na ovaj se način mnogim mladim ljudima omogućuje školovanje i daje prilika da kroz stjecanje visokog obrazovanja lakše zakorače u život.

Voditelji prijenosa su Ljiljana Vinković i Mario Sedmak, Martina Validžić i Ivan Dorian Molnar. Redateljica je Mirena Stijačić, a producent Tihomir Marjanović.
Najdugovječnija hrvatska humanitarka "Korak u život"
(19. studenoga u emisiji Dobro jutro, Hrvatska o humanitarnom koncertu Korak u život govorili su glazbena gošća i studentica Franka Batelić, stipendistice Ivana Petrinjak i Mirjam Mijatović te Matej Đorđević iz Rotary cluba)