Produljen najam za HRT-ov centar Čakovec

Hrvatska radiotelevizija, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje i Međimurska županija potpisali su u sjedištu HRT-a na Prisavlju produljenje ugovora o zakupu prostora za HRT-ov Centar Čakovec na daljnjih pet godina.

Riječ je o ugovoru kojeg su u ime HRT-a potpisali Glavni ravnatelj Kazimir Bačić, u ime Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje direktor centra Ivan Plačko, te u ime Međimurske županije župan Matija Posavec.

"Želim da i ubuduće nastavimo kvalitetan rad iz Međimurske županije, a jedan od preduvjeta u svakom slučaju je i dobar i funkcionalan poslovni prostor – u kojem se osim ureda nalazi i bogato opremljen studio, koji ispunjava sve zahtjeve za proizvodnju informativnog i svih drugih programa", rekao je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić

Međimurski župan Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo zbog produljenja ugovora i suradnje s HRT-om. "Uloga javne televizije je ući u svaki kutak Lijepe Naše koja je vrlo raznolika, a svaka regija je vrlo specifična po svojoj raznolikosti. Kolika je dostupnost javne televizije u našoj sredini, toliko imamo i više mogućnosti prezentirati naše potencijale", naglasio je tom prigodom župan Posavec. 

Direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko rekao je pak kako je Centar kroz suradnju s HRT-om dobio bolje praćenje na nacionalnoj razini u medijima, što je važno jer se u centru nalaze poduzeća koja razvijaju nove tehnologije i zapošljavaju vrhunske stručnjake.

HRT-ov Centar Čakovec otvoren je 2015. godine u Čakovcu kao osmi, najmlađi regionalni centar Hrvatske radiotelevizije, a smješten je u zgradi Tehnološko-inovacijskog centra na adresi Bana Josipa Jelačića 22c, te je jedan od najmodernijih televizijskih centara u Hrvatskoj.

Centar je od iznimne važnosti za HRT i Republiku Hrvatsku, budući da pokriva pet hrvatskih županija – i to Međimursku, Varaždinsku, Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku i Virovitičko-podravsku.