Srce Vukovara

2. prosinca na HRT1 u 20.35 - dokumentarna serija iz 2018. (12)

Dokumentarna serija o zbivanjima u Vukovarskoj bolnici za vrijeme Domovinskog rata. S naglaskom na svakodnevni život u bolnici i njezino djelovanje u ratnim uvjetima pratimo ustroj od samog početka ratnih zbivanja pa sve do predaje grada.

Scenarist, redatelj i izvršni producent Stipo Majić

Gledamo posljednju epizodu dokumentarne serije o zbivanjima u Vukovarskoj bolnici za vrijeme Domovinskog rata. Nakon što je pad grada postao neizbježan, počinju pregovori o evakuaciji. Pratimo događaje posljednja četiri dana Vukovarske bolnice. Od nade koja se javila kada je primljena vijest da je sporazum postignut i da će se evakuacija provesti, do straha i očaja kada se ispostavilo da sporazum nije poštovan. Umjesto međunarodne organizacije Crvenog križa, u bolnicu ulazi JNA u pratnji paravojnih formacija. Ono što slijedi najmračniji je dio rata u Vukovaru.

Scenarist, redatelj i izvršni producent emisije je Stipo Majić, snimatelji Dragan Ruljančić i Goran Legović, montažeri Sandro Baraba i Velimir Jakopčević, dramaturg Marko Hrenović, a urednik Miro Branković. Produkcija: UHBTC, Amico studio d.o.o.