Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju – Brač

3. kolovoza na HRT - HTV 1 u 11:10

Dhruv Baker, britanski MasterChef, rođen i odrastao u Meksiku, Indiji i Africi, u ovoj seriji kreće na put otkrivanja najboljeg od hrvatske kuhinje. U zemlji prepunoj raznolikosti i ljepote, u kojoj su čak i rimski bogovi slavili svoje praznike, Dhruv otkriva brojne vrhunske delicije i božanstvene namirnice.

Često nazivan i chefom s nepcem anđela, Dhruv svako svoje putovanje kroz epizode, slavi i kuhanjem svega najboljeg što Hrvatska nudi, na najljepšim mjestima, gdje još nijedan chef prije njega nije kuhao.

Projekt pod naslovom Croatia's Finest prvi je veliki gastronomski televizijski putopis po Hrvatskoj na engleskom jeziku i ostvario je veliki uspjeh na svjetskoj sceni. Voditelj emisije, pobjednik britanskog MasterChefa Dhruv Baker, vlasnik je londonskog restorana Jolly Gardeners i autor uspješne kuharice "Spice".

Serija je do sada emitirana u gotovo 100 zemalja svijeta. National Geographic Channel Asia emitirao je seriju premijerno 2016. godine, dva i pol mjeseca u cijeloj Aziji i dijelu Afrike te nakon toga neprekidno do danas nastavio s brojnim i svakodnevnim reemitiranjima. Od prvog tjedna emitiranja na NGC-u Croatia's Finest nalazi se na listi najgledanijih emisija NGC-a u Aziji. Serija se od 2016. emitira svakodnevno i u Velikoj Britaniji, a od travnja 2017. u Rusiji i susjednim državama.

Brač
Stoljećima građen na leđima ribara, ovčara i težaka, otok Brač, danas je mondeno ljetovalište s predikatom kulturnog, povijesnog i prirodnog svjetskog blaga. Čak ni kamen na Braču nije običan, s obzirom da ukrašava brojne svjetski poznate građevine poput Bijele kuće u Washingtonu. Dhruv započinje svoju bračku avanturu u slavnoj klesarskoj školi, a nastavlja kušanjem autohtonog specijaliteta, vitalca, spravljenog od janjećih iznutrica. Jedno od najspektakularnijih kuhanja u cijeloj seriji odvodi Dhruva na najljepšu hrvatsku plažu, Zlatni rat.

Voditelj dokumentarne serije CROATIA'S FINEST je Dhruv Baker. Redatelj je Deni Husta, scenarist Alen Nemet, a snimatelji Damir Štrbe, Danijel LukačJakša Jukica. Producenti su Alen Nemet, Deni Husta i Edvard Hudi, a izvršni producent Tadija Kolovrat.

Proizvodnja: Mak Production