Detektiv Murdoch – 10. sezona

18. prosinca na HRT1 u 15.55 - serija MURDOCH MYSTERIES 10 (12)

Na početku 10. sezone ove izvrsne i rado gledane serije detektiv Murdoch nastavlja planove da sagradi kuću i stvori sretan život za sebe i suprugu dr. Juliju Ogden, ali ne zna da ona tiho pati zbog ubojstva svoje mučiteljice, psihotične Eve Pearce.

U pokušaju da ne misli na tjeskobu Julia svoju prijateljicu koja se nedavno doselila iz Engleske ledi Suzanne Atherly i njezinu kćer Elizabeth uvodi u visoko torontsko društvo na balu debitantica. Nažalost, večer pokvari ubojstvo jedne od dama koje se nadaju udaji za najpoželjnijeg torontskog neženju. Situacija se pogorša kad razorni požar pohara središte Toronta, što odvuče pozornost policiji i dovede dr. Ogden u veliku opasnost.

U nastavku sezone Murdoch i dr. Ogden moraju se suočiti s mogućnošću da su u zatvor za ubojstvo poslali pogrešnu osobu kad novi forenzični testovi pobiju prvobitne dokaze. Detektiv i liječnica ponovno istražuju težak slučaj iz prošlosti kad se susretnu s ubojicom uvjerenim da je u njega ušao vrag.

Sumnjiva smrt prvaka izložbi pasa odvede Murdocha u natjecateljski svijet izložbi pasa i do spoznaje o vrijednosti pasjeg društva. Kad pokraj tijela mlade djevojke nađu groteskne crteže, Murdoch ukršta putove s tinejdžerima opsjednutima smrću među kojima je i mladi umjetnik H. P. Lovecraft. A Murdoch dovodi u pitanje poštenje svoje prijateljice iz djetinjstva, detektivke Freddie Pink kad se učini da je upletena u ubojstvo čovjeka kojeg je slijedila.

Smrt nogometaša dovodi u pitanje kvalifikacije za olimpijske igre, a Brackenreid se nađe u prilici da bude trener i donese Kanadi olimpijsku slavu. Pozornik Crabtree nastavlja vezu s burlesknom plesačicom Ninom Bloom i čak otvara automehaničarsku radionicu s njezinim bratom Samuelom. Ali kad sretne neustrašivu novinarku Louise Cherry, njihova uzajamna privlačnost postane očita. I što ga ona češće traži radi ekskluzivnih vijesti i informacija iz prve ruke, to je njegov ljubavni život nesigurniji.
U 1. epizodi GREAT BALLS OF FIRE (1. dio) Murdoch sumnja da su suparnice za ljubav bogatog neženje odgovorne za ubojstvo debitantice na balu.
U seriji glume Yannick Bisson, Hélene Joy, Thomas Craig, Jonny Harris, Lachlan Murdoch, Mouna Traoré. Gostujuća glumica epizode je Samantha Bond.
Scenarij potpisuje Peter Mitchell, a režiju Gary Harvey.