Ana Tomašković dobitnica nagrade 'Joško Kulušić' za zaštitu ljudskih prava

Ana Tomašković, novinarka i urednica emisije Normalan život Hrvatske radiotelevizije (HRT) dobitnica je ovogodišnje nagrade Joško Kulušić koju dodjeljuje Hrvatski helsinški odbor (HHO) za doprinos u zaštiti ljudskih prava na području medijskog djelovanja tijekom protekle godine.

U obrazloženju nagrade ističe se kako se ona dodjeljuje za postignuća koja nadilaze profesionalne obveze i uobičajene standarde. Nagrada Ani Tomašković bit će uručena u subotu, 8. prosinca na svečanoj ceremoniji u auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović koja će se prigodnim govorom obratiti nazočnima.
 
HHO će nagradu Ani Tomašković, kao i nagrade Miko Tripalo, Mašović-Vincetić-Nikolić te Međunarodnu nagradu dodijeliti u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava te 70.obljetnicu usvajanja Opće Deklaracije o ljudskim pravima.

Normalan život emisija je o obitelji i osobama s invaliditetom, a na HRT-u se  emitira od 1999. Afirmira i promiče ljudske vrednote i prava te različitosti, govori o svim kontekstima obiteljskoga života, o predrasudama prema ovisnicima i njihovoj socijalizaciji, o snazi civilnih udruga te međusobnom povezivanju u izgradnji sigurnijeg i humanijega svijeta. 
 
Normalan život promiče uključenost u društvo osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, promičući mogućnosti njihova obrazovanja, rehabilitacije, zaposlenja i društvenoga angažmana. Od početka je uređuje i vodi A. Tomašković (na II. programu HR-a vodi sličnu emisiju Ovo malo duše). Ana Tomašković radi na HTV-u od 1994. godine.