Sjedni, odličan

16. prosinca na HRT2 u 14.20 - emisija o obrazovanju

U emisiji Sjedni odličan donosimo tri nove priče maših sjajnih profesora i učitelja.

Zvonimir Siladi
, profesor strukovnih predmeta u čakovečkoj Gospodarskoj školi, s učenicima, budućim agrotehničarima vodi jedinstven pogon za proizvodnju soka od jabuke, uči ih da vole zemlju i njezine plodove. Najbolje jabuke ipak uzgaja u svojem voćnjaku, a energiju i nove ideje za rad s učenicima dobiva u ribolovu na međimurskim ribnjacima.

U zdravom tijelu zdrav duh - moto je kojim se cijelu sportsku i učiteljsku karijeru vodi učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Tanja Svoboda. U zagrebačkoj OŠ Antuna Mihanovića odgojila je naraštaje mladih sportaša, vodi odbojkaške ekipe, ali i treninge odbojke za djecu s Downovim sindromom. Za svoju dušu putuje i roni s bocom.

Profesor menadžmenta Vinko Belak na Ekonomskom fakultetu svoje studente podučava kako organizirati, voditi i upravljati različite poslovne organizacije. Osim što podučava studente, prof. Belak podučava i profesore. Ali na jedan sasvim drukčiji način. U fakultetskoj dvorani, jedanput tjedno, u boksačkom klubu koji je osnovao prije dvije godine, prof. Belak, kao bivši boksač, ostale profesore podučava krošeima, direktima i aperkatima.

Urednica emisije Sunčica Findak
Redatelj emisije Alceo Marti
U videoteci multimedijske usluge HRTi pronađite emitirana izdanja emisije.