Akcijski ZF spektakl "Otok" ovog petka u udarnom terminu na HRT1

Hrvatska radiotelevizija u petak, 14. prosinca u udarnom terminu od 20.05 sati na svom Prvom programu prikazuje uzbudljivi znanstvenofantastični film "Otok" s Ewanom McGregorom i Scarlett Johansson u glavnim ulogama.

Radnja filma događa se 2019. godine a Lincoln Six Echo (E. McGregor) živi u strogo čuvanoj izolaciji, zajedno sa stotinama drugih izabranika, koji su - tako im kažu - spašeni od zaraze nakon katastrofe koja je pogodila planet.

Lincolna muče noćne more, nezadovoljan je istom bojom odjeće koju nosi svaki dan, te se žali upravitelju, dr. Merricku (S. Bean). Dr. Merrick je sumnjičav i odluči još strože nadzirati Lincolna, koji izaziva dodatnu pozornost zbog druženja s privlačnom djevojkom Jordan Two-Delta (S. Johansson).

San svakog člana te zajednice je dobiti na lutriji izlet na otok i iskustvo uživanja u ljepotama prave prirode. Kad Jordan dobije na lutriji, Lincoln otkriva da oni ne idu na otok već ih ubiju i uzmu im dijelove tijela.

Inače, ovaj akcijski znanstvenofantastični  spektakl režirao je Michael Bay, koji je nakon uspjele karijere tvorca zapaženih videospotova režirao velike kino hitove (Zločesti dečki I i II, Hrid, Armagedon, Pearl Harbour, Transformersi I i II).