Dječji filmovi na HRT-u

Hrvatska radiotelevizija ovih blagdana nije zaboravila ni na najmlađe, a posebno ne na djecu na školskim praznicima. Za njih je priredila bogat filmski program, među kojim se posebno ističe ciklus dječjih filmova o malenom čarobnjaku Harryju Potteru.

No ni to nije sve: i dječji filmski klasici (ili oni koji će to tek postati), našli su svoje mjesto u programima i na Prvom i na Drugom programu HTV-a. Program otvara klasik Vlak u snijegu, u subotu 22. prosinca na HTV2. Već u ponedjeljak 24. prosinca na Drugom programu slijedi još jedna od omiljenih dječjih priča, ovaj putaiz pera Ivane Brlić- Mažuranić – Čudnovate zgode Šegrta Hlapića.

Iz bogatog filmskog programa za djecu valja još izdvojiti: 24. prosinca Božić ružnog pačeta (HTV2), 25. prosinca Čudesna šuma (HTV2) i 12 božićnih pasa (HTV2), te Stuart mali (HTV2), a filmski božićni maraton na HTV2 zatvara još jedan dječji filmski klasik, Vuk samotnjak. Dan poslije, 26. prosinca, na HTV2 prikazuju se Priča o dupinu, te Cirque du Soleil: Toruk - The First Flight, zatim Tajna starog tavana 29.prosinca na HTV2 i Kapetan Mikula Mali 30. prosinca, također na HTV2.

Domaći ciklus dječjih filmskih klasika zatvara Družba Pere Kvržice iz 1970. godine, redatelj i scenarist Vladimira Tadeja, prema glasovitom romanu Mate Lovraka – 1. siječnja na HTV2.