Kišni čovjek - drama

U nedjelju 24. siječnja, nagrađivana drama sa Dustinom Hoffmanom i Tomom Cruiseom u naslovnim ulogama, na rasporedu je u 20:05 na Drugom programu HTV-a.

Nakon očeve smrti Charlie sazna da mu je otac ostavio samo auto i grm ruža, a 3 milijuna dolara nekom udruženju Cincinnati Trust.

Tražeći to udruženje, sazna da ima brata Raymonda koji živi u ustanovi za psihički poremećene osobe, koji je autističan, čita, savršeno pamti, osobito brojeve, ali ne povezuje činjenice. Kako bi se bolje upoznao s bratom kojeg prvi put vidi, a i kako bi se domogao novca, Charlie povede Raymonda sa sobom.

Sadržaj je to američke drame Rain man iz 1988. godine u kojemu glume Dustin Hoffman, Tom Cruise, Valeria Golino, Jerry Molen i drugi. Scenaristi su Barry Morrow i Ronald Bass, a redatelj Barry Levinson.

Film je 1989. od osam nominacija dobio četiri Oscara (za najbolji film, glavnu mušku ulogu, režiju i originalni scenarij), Zlatni globus u nekoliko kategorija, Zlatnog medvjeda u Berlinu te još mnogobrojne nagrade i nominacije na međunarodnim filmskim festivalima.