HRT predvodnik u nominacijama za Zlatni studio 2019.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) dobila je najviše nominacija - 10 od ukupno njih 20, u ovogodišnjoj utrci za prestižni ''Zlatni studio''. 

Za najbolji igrani film konkuriraju HRT-ove koprodukcije ''Aleksi'' (koji se premijerno prikazuje krajem veljače na HRT-u) i ''Osmi povjerenik'' hrvatski kandidat u nominacijama za Oscara u kategoriji Najbolji strani film.  Iz ''Osmog povjerenika'' nominirani su za najbolje glumce Frano Mašković i Borko Perić, a iz istog filma za najbolju glumicu Nadia Cvitanović, dok je Tihana Lazović u nominacijama u filmu ''Aleksi''.

U kategoriji najboljih domaćih TV serija nominirane su ''Novine'', ''Počivali u miru'' i ''Ko'te šiša''.

Za najbolju TV emisiju, uz ''Dobro jutro, Hrvatska'', nominirana je i ''Zabivaka'', u kojima se ističu i nominirani za TV voditelja godine: Mirko Fodor i Marko Šapit.

Za televizijskog novinara nominirani su Edin Mahmuljin i Martina Validžić.
A u kategoriji TV Zabava HTV predvodi s najviše nominacija, četiri od pet i emisijama ''A-strana'', ''Hrvatski velikani'', te omiljenim kvizovima ''Potjera'' i ''Volim Hrvatsku''.

Za ''Radio godine'' natječu se Drugi program Hrvatskog radija i Radio Rijeka , a za Najbolji glas: Robert Ferlin, Frano Ridjan, Zlatko Turkalj Turki.

Hrvatska radiotelevizija čestita svim svojim nominiranima te poziva poštovane kolege i gledatelje da daju svoj glas HRT-ovim kandidatima u izboru za ''Zlatni studio 2019.''