Alpe Dunav Jadran - međunarodni magazin

22. prosinca na HRT4 u 18.25; repriza u nedjelju u 15.05 i 3.30

Božićno je vrijeme radosti, nade, svjetla... Ali i sjećanja na bližnje koji više nisu s nama i dobrih djela prema strancima u nevolji. To ozračje prati i teme novoga izdanja međunarodnoga magazina:

Obilježavanje stogodišnjice kraja I. svjetskog rata, koji je odnio mnogo života u Karnijskim Alpama, talijanska Paluzza zaključuje memorijalnom izložbom.

Zla sreća se može preokrenuti, dokazuje ljubljanska "Skuhna". Tu izbjegli sa svih strana svijeta nalaze novi život kuhajući hranu svoje domovine za druge.

U jednom bavarskom selu priređuju neobičan igrokaz pod vedrim nebom, prizivajući na svoj način biblijski put Marije i Josipa u Betlehem.

Predstavom "Ljub...av-av" osiječki srednjoškolci, u suradnji s gradskim azilom za napuštene pse, poručuju: ne stavljajte pod bor živa bića!

Vatra, prastari simbol života, obnove i ljubavi, opčinila je žonglere segedinske skupine "Fire Fantasy", koja svijetu šalje poruku svjetla.

Sretne blagdane želi vam ekipa emisije: voditelj Miljenko Kokot, urednica Daria Marjanović i realizatorica Sanja Arsenić!


Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.


Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram