Cajger na cajgeru

31. prosinca na HRT1 u 23.15

Uz uzrečicu i naslov emisije "Cajger na cajgeru" ispratit ćemo Staru, a dočekati Novu godinu. U atmosferi veselja, pjesme i plesa odbrojit ćemo zadnje sekunde Stare godine. Kad se kazaljke poklope, točno u pola noći, uz zdravicu, čestitke i vatromet ući ćemo u Novu godinu.

Folklorni ansambl SKUD I. G. Kovačić, Ex Zvjezdice, Narodni ansambl, Tamburaški sastav Od srca do srca, Limeni puhači Podium Bass Quintet, Kvartet Gubec, veliki broj mladih solista, očaravajućih glasova, vrtoglavo će nas voditi kroz mješavinu glazbenih stilova.

Izvorne narodne pjesme i plesovi, vesele prigodne napitnice, sjetne sevdalinke, nostalgične starogradske i romske pjesme, šlageri koji se pjevaju u svim društvima, čestitke u tonovima i ritmu valcera i polke, ispunit će prijelaz Stare u Novu.

Tekstovi pjesama su prave, kratke priče o osobama, mjestu, vremenu i događajima, koji će nas, umjesto "klasičnog" voditelja, uvjerljivo voditi kroz novogodišnju bajku iz autentičnog, domaćeg prostora, iz srca Zagorja. Bit će to doček Nove godine u dobrom "društvu iz susjedstva".

Urednica emisije je Ivanka Vilović, redatelj Danko Volarić, a glazbeni producent Zdravko Šljivac.