[EKSKLUZIVNO] "Zagrebulje" u utorak u 20.05 na HTV1!

Hrvatska radiotelevizija (HRT) premijerno prikazuje (u cijelosti) specijalnu epizodu Malog mista ''Zagrebulje'' u utorak 1. siječnja u 20.05 na HTV1.

Naime, kao što je u Dnevniku otkriveno, pola stoljeća bunkerirana, a nagađa se i nikad u cijelosti prikazana, specijalna epizoda kultne serije pronađena je među filmskim vrpcama Zabavnog programa na HRT-u. Tijekom ''organiziranja'' arhive montažer HRT-a Miljenko Baričević Moljac ugledao je vrpcu na kojoj nije bilo ono što je pisalo na pripadajućoj joj kutiji. Otkriveno je kako je riječ o novogodišnjem specijalu serije, koja je emitirana samo jednom na Silvestrovo 31.12.1970. u sklopu Novogodišnjeg programa nekadašnje Televizije Zagreb, i od tada joj se gubi svaki trag.Razlozi njezina bunkeriranja nisu nepoznati: naime, u ono vrijeme, smatrano je kako su neki dijelovi te epizode nepodobni, previše hrvatski orijentirani, a među njima i legendarna scena dolaska dr. Luigia i Bepine na glavni zagrebački trg te pjevanje pjesme ''Ustani bane..''. Političkim strukturama nije se svidjelo Marušićevo (redatelj Daniel Marušić) viđenje Zagreba i Hrvatske, kao i način na koji je probleme Malog mista projicirao na velegrad, metropolu i cjelokupno društvo.

Filmski crno-bijeli materijal ove emisije pronađen u dijelovima, presnimljen je i stavljen u postupak digitalne obrade, te će restaurirana emisija biti iznenađenje upravo za gledatelje HRT-a prvoga dana 2019.!

U uratku glume Karlo Bulić, Asja Kisić, Boris Dvornik, Zdravka Krstulović, Ivo Kadić, Antun Nalis i drugi. Scenarist uratka je Miljenko Smoje, a skladatelj Pero Gotovac.