Ciklus filmova o Harryju Potteru na Drugom!

Hrvatska radiotelevizija (HRT-HTV) je za djecu na školskim praznicima priredila bogat filmski program, među kojim se posebno ističe prava poslastica: ciklus od svih osam dječjih filmova o najslavnijem mladom čarobnjaku Harryju Potteru.

Ciklus počinje večeras u 21 sat i nastavlja se svakodnevno na Drugom programu – sve do 13. siječnja. Od 6. do 10. siječnja Harry Potter prikazuje se na HTV2 u 21 sat, a u petak, subotu i nedjelju (11., 12. i 13. siječnja) u 20.05.Ciklus otvara Harry Potter i kamen mudraca, snimljen 2001. u režiji Chrisa Columbusa te nominiran za tri Oscara: kostimografiju, glazbu i scenografiju. Ovaj pustolovni obiteljski film ovjenčan sa 14 nagrada i 46 nominacija nastao je prema prvome dječjem romanu književnice J. K. Rowling, a govori o dječaku Harryju Potteru koji na svoj 11. rođendan doznaje da je sin dvoje moćnih čarobnjaka, te da i sam posjeduje jedinstvene čarobne moći.

Slijede Harry Potter i odaja tajni (7. siječnja), Harry Potter i zatočenik Azkabana (8. siječnja), Harry Potter i plameni pehar (9. siječnja), Harry Potter i Red feniksa (10. siječnja), Harry Potter i Princ miješane krvi (11. siječnja), te Harry Potter i darovi smrti 1 (12. siječnja).

U nedjelju, 13. siječnja, drugim dijelom velikog filmskog čarobnjaškog finala – epizodom Harry Potter i darovi smrti 2 završava fantastičan filmski serijal.