Mijenjamo svijet: Obećana zemlja

9. siječnja na HRT1 u 20.05 - dokumentarni film, 2018.

Svake minute u Australiju dolazi živjeti nova osoba. Koji su temelji australskog modela multikulturalizma, je li globalno najuspješniji i s kojim je izazovima suočen? Zašto su Melbourne i država Victoria multikulturalne meke?

Koliko imigracija doprinosi gospodarskom čudu države-kontinenta? Koliko je velik australski humanitarni program, kako država pomaže u prilagodbi novopridošlih izbjeglica? Kako se mijenja australska demografska slika? Koliki je utjecaj Azijaca, osobito Kineza na javni život Australije? Koliko su muslimani dio australske genske karte, ima li u javnom životu islamofobije?

Je li politika bijele Australije daleka prošlost, koliko je prisutan rasizam i do koje mjere zakonska zaštita od rasnih uvreda može ograničiti slobodu govora? Koliko je jaka socijalna kohezija u australskom društvu? Koje su odredbe novog zakona o državljanstvu postrožene, što su tzv. australske vrijednosti i jesu li usmjerene protiv muslimana? Zašto australski političari i javnost strahuju od ilegalne imigracije?

Drugi, drugačiji i različiti prednost su, snaga, nova energija i šansa za napredak, među ostalim je rekao autor dokumentarca Dragan Nikolić gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska u povodu večerašnje premijere ostvarenja koje će biti prikazano na Prvom programu s početkom u 20.05.Dokumentarni film pratite i preko multimedijske usluge HRTi.Snimatelj uratka je Andi Mošnja, a montažer Igor Šumiga