HRT prenosi 13. Snježnu kraljicu

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i ove godine izravno prati slalomsku utrku Snježna kraljica, koja se po 13. put održava na Sljemenu.

Jučer je održana ženska slalomska utrka - prvu vožnju prenosili smo od 13 sati, a drugu od 16 sati. Kao i prošlih godina, HRT prikazuje uvodne emisije, u kojima s relevantnim gostima poput Ivice Kostelića i ostalih skijaških stručnjaka analiziramo slalomske utrke na Sljemenu.

Danas, također na HTV2, na rasporedu je prijenos prve muške utrke s početkom u 12 sati, dok je druga vožnja na redu oko 15.20 sati. Žensku utrku komentirao je Daniel Križ, a mušku će Robert Jelečević, dok im je sukomentator nekadašnji skijaški trener Slaviša Weiner.

HRT je za ovaj važan sportski događaj angažirao velike ljudske i tehničke kapacitete, pa će tako prijenos utrke raditi s više od 20 kamera, pod redateljskom palicom glavnog režisera Ranka Varlaja.

Signal prijenosa uživo će preuzimati  više od 20 eminentnih televizijskih kuća, a prema nekim procjenama utrku sa Sljemena vidjet će oko 300 milijuna ljudi širom  svijeta.

Na muškoj utrci nastupit će šestero hrvatskih predstavnika, i to: Istok Rodeš, Matej Vidović, Elias i Samuel Kolega, Filip Zubčić te Leon Nikić, a jedina hrvatska predstavnica je Andrea Komšić.