Nijemi svjedok - 20. sezona krimi drame

25. siječnja na HRT2 u 22.10 - serija SILENT WITNESS 20 (12)

Nagrađivana kriminalistička drama vraća se jubilarnom 20. sezonom s Emilijom Fox, Richardom Linternom, Davidom Cavesom i Liz Carr u glavnim ulogama.


"Nijemi svjedok" prati predani tim forenzičkih patologa koji pokušavaju dokučiti kako je žrtva umrla i zašto, a pritom često na kocku stavljaju i vlastiti život.

U epizodi Identity navodno samoubojstvo počinje poprimati karakteristike ubojstva nakon što tim otkrije povezanost s mladom sirijskom ilegalnom imigranticom. U Remembranceu tijelo mlade žene izvuku iz rijeke na istome mjestu gdje je njezina najbolja prijateljica tajanstveno nestala tri godine prije.

U epizodi Discovery tim pokušava povezati smrt mlade i lijepe učiteljice s bivšom ovisnicom i sitnom kriminalkom. U Covenantu pratimo istragu o smrti oca i sina koji su poginuli u sudaru. Je li to bila nesreća ili nešto mračnije?

U epizodi Awakening, eksplozivnom finalu sezone čija se radnja zbiva u Meksiku, Nikki se nađe u opasnosti dok traga za istinom o smrti bivše kolegice.
Tijekom dvadeset godina, iz sezone u sezonu, Nijemi svjedok uspio je zadržati odane obožavatelje, a BBC Oneu i dalje jamči veliku gledanost.

                                                                        *****

2. epizoda: Discovery
Nakon što fotogenična mlada učiteljica nestane, Jacka i Nikki pozovu na poprište, a ubrzo se nađu i u središtu medijske pozornosti. Thomas se u međuvremenu nastoji izboriti za pravdu u ime traumatizirane mlade žene, ubijene u zagonetnim okolnostima...

Ekipi pođe za rukom povezati dva slučaja, no sad su na mukama kako bi ih i raspleli. Nikki odlazi u posjet osramoćenom bivšem kolegi koji možda ima odgovor. Thomas otkriva bizarnu istinu o Tininoj smrti.

Uloge: Emilia Fox (dr. Nikki Alexander), Richard Lintern (dr. Thomas Chamberlain), David Caves (dr. Jack Hodgson), Liz Carr (dr. Clarissa Mullery)
Scenaristi: Tim Prager, Graham Mitchell, Ed Whitmore, Richard Davidson, Jim Keeble i Dudi Appleton
Producentica: Ceri Meyrick
Izvršna producentica: Anne Pivcevic
Produkcija: BBC
Urednica: Ranka Horvat