Posvetom Gregureviću na HTV3 krenuo filmski maraton Od sumraka do zore

Hrvatska radiotelevizija (HRT) na svom Trećem programu (HRT-HTV3) od 12. siječnja počinje s filmskim maratonima subotom Od sumraka do zore.

Maraton otvara emisija Kokice u 18 sati, a zatim slijedi niz filmskih naslova koji su isprepleteni emisijom Posebni dodaci, u kojoj će gostovati filmski kritičari, redatelji, glumci i filmski stručnjaci.

Prvi filmski maraton subotom posvećen je Ivi Gregureviću. Počinje s emisijom Kokice u 18 sati, slijede dvije filmske domaće poslastice, u 18.30 Tri muškarca Melite Žganjer, zatim Što je muškarac bez brkova, nakon čega slijedi prvi dio emisije Posebni dodaci.
Tri muškarca Melite Žganjer
Što je muškarac bez brkova

U 22.15 prikazujemo Što je Iva snimila  21. listopada, 2013., a potom se vraćamo u studio Posebnih dodataka. Iza ponoći film Ćaća uvodi nas u treći dio emisije Posebni dodaci, a maraton se do ranih jutarnjih sati nastavlja filmovima Metastaze i Kad mrtvi zapjevaju.
Što je Iva snimila 21. listopada 2003.

Ćaća

Dean Šoša, filmski urednik ostavlja za iznenađenje izbor gostiju, no otkriva nam što nas čeka: U prvom filmskom maratonu i prvim maratonskim Posebnim dodacima, o Ivi Gregureviću će govoriti dvije postave gostiju - u jednoj su naši ugledni filmolozi i kritičari, a u drugoj redatelji čije je filmove obilježio. Najviše će, vjerujemo, ipak govoriti filmovi koje-dobrim dijelom zahvaljujući Gregureviću, možemo stalno gledati iznova.
Metastaze

Vlatka Kolarović, urednica Programskog kanala HTV3 sa zadovoljstvom najavljuje: Odlučili smo se za subotu, iako HRT nudi obilje dobrog i kvalitetnog programa svaki dan, na svim svojim kanalima, no na HTV3 od sada subota je rezervirana za pravu filmsku poslasticu, publika može biti sigurna da će od 18 sati do ranih jutarnjih sati uvijek pronaći 5 dobrih filmova, koje ćemo vezati ili uz najveća redateljska ostvarenja poput Carpentera, ili pak ciklusi posvećeni Oscarima uoči same dodjele, ZagrebDoxu, Animafestu, ali i tematski – primjerice ''privatni negativci, a fantastični umjetnici'' poput Kevina Spaceya… a sve to u duhu pokojnoga Ante Peterlića, što je adut HRT, jer imamo i znanje i bogatu arhivu i što je najvažnije: publiku! Publici preostaje još samo nabaviti: kokice.

Kad mrtvi zapjevaju

Podsjetimo, u povodu smrti jednog od najvećih hrvatskih glumaca Ive Gregurevića i na usluzi HRTi nalazi se poseban In memoriam sadržaj. 

Njegovo djelo živjet će vječno - izbor na HRTi usluzi