Ćaća

12./13. siječnja na HRT3 u 0.15 - hrvatski film (15)

U psihološkom trileru Ćaća Dalibora Matanića likovi su u potpunoj izolaciji u ličkoj zabiti kako bi sve dublje ušli u obiteljsko razračunavanje.

Saznavši da joj je otac teško bolestan, kći je nagovorila svog dečka i sestru na putovanje u očevu kuću gdje se on skrasio nakon što ih je davno napustio. Kći želi iskoristiti zadnju priliku da razgovara s ocem o svemu što se dogodilo u prošlosti.

U očevu domu, u izoliranom krajoliku prekrivenu snijegom, počinju se polako otkrivati duboko potisnute mračne obiteljske tajne.

U filmu glume Ivo Gregurević, Judita Franković, Iva Mihalić, Igor Kovač. Scenarist i redatelj je Dalibor Matanić, montažer Tomislav Pavlic, direktor fotografije Vanja Černjul, maska: Julijana Vušković, kostimografiju potpisuje  Zrinka Mareković, scenografiju Igor Dropučić, a glazbu Jura Ferina i Pavao Miholjević. Producentica je Ankica Jurić Tilić. Produkcija: Kinorama.

Na 58. Pula film festivalu 2011. godine film je osvojio Zlatnu arenu za režiju, kameru i najbolju sporednu glumicu (Iva Mihalić).