Metastaze

12./13. siječnja na HRT3 1.25 - hrvatski film (15)

Nakon višegodišnjeg liječenja od narkomanije, Filip se vraća u Zagreb i susreće staru ekipu koju čine nasilni, nogometom opsjednuti ratni veteran Krpa, narkoman Dejo te alkoholičar i emotivac Kizo. Filip živi s roditeljima, ne može naći posao i najčešće je u kvartovskom kafiću, opija se s društvom i polako uviđa da ne može opstati u takvoj sredini.

Film je među ostalim osvojio nagrade: na Filmskom festivalu u Puli Veliku Zlatnu arenu za film; Zlatnu arenu za najbolju glavnu mušku ulogu - Rene Bitorajac; Zlatnu arenu za masku - Jasna Rosini; na 38. međunarodnom filmskom festivalu FEST u Beogradu film je osvojio nagradu Eritrocit; dobio je Specijalnu nagradu žirija na 11. međunarodnom filmskom festivalu Cinéma Méditeranéen u Bruxellesu.

U drami/kriminalističkom filmu iz 2009. glume Rene Bitorajac, Robert Ugrina, Franjo Dijak, Rakan Rushaidat, Darija Lorenci, Ivo Gregurević, Predrag Vušović, Emir Hadžihafizbegović, Jadranka Đokić, Ljiljana Bogojević. Scenarist je Ognjen Sviličić, a redatelj Branko Schmidt.