Frizerkin muž – melodrama

24. siječnja na HRT3 u 23.10 - francuski film LE MARI DE LA COIFFEUSE, 1990. (12)

Ostarjeli Antoine sjeća se svog djetinjstva na morskoj obali i ljeta koja je provodio u igri na plaži. Kad je mali Antoine zakoračio u pubertet, njegova prva ljubav bila je vlasnica frizerskog salona za muškarce, čiji se miris i dodir zauvijek usjekao u njegovo pamćenje.

Tada je odlučio da će se jednog dana s njom oženiti. Njezino samoubojstvo bilo je velik udarac tako da sa svojih pedeset i dalje traga za lijepom frizerkom koja će mu postati žena. Jednog dana uđe u nepoznat salon spazi mladu frizerku, zaljubi se i ponudi joj brak.

Nostalgična melodrama koja počinje u stilu Fellinijevog "Amarcorda" o dječačkoj fascinaciji zrelom ženom bujnih grudi, u kojoj su dječačke fantazije ispunjene u zreloj životnoj dobi. Film prati vrlo zanimljiva glazba Michaela Nymana, glasovitog po sjajnoj partituri za film "Piano".

U filmu glume Jean Rochefort, Anna Galiena, Roland Bertin, Maurice Chevit, Philippe Clévenot, Jacques Mathou, Henry Hocking, Ticky Holgado. Scenaristi su Claude Klotz i redateljica Patrice Leconte.