Dodjela nagrada Zlatni Studio

2. veljače na HRT1 u 20.05 - prijenos

Nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu dodjeljuje Jutarnji list. Pod motom "Najbolji biraju najbolje", nagradu našeg najstarijeg televizijskog tjednika, čiji je prvi broj tiskan još 3. travnja 1964. godine, dodjeljuju čitatelji, a za Zlatni Studio konkuriraju najbolja ostvarenja i osobe po kategorijama za djela ostvarena u razdoblju od 1. prosinca 2017. do 1. prosinca 2018. godine.

Žiri, sastavljen od televizijskih, filmskih, radijskih, kazališnih i glazbenih profesionalaca, nominirao je do pet najboljih ostvarenja ili osoba u svakoj od ukupno 20 kategorija, držeći se pri svom odabiru kriterija kvalitete, originalnosti, rezultata, ali i popularnosti kod publike. Konkurencija je u svim kategorijama bila iznimno jaka, a stručni žiri odabrao je najbolje od najboljih za proteklu godinu.

HRT-ovi finalisti za "Zlatni studio"

Gledatelji su glasovali tijekom dva biračka kruga nakon kojih slijedi veliki finale. Dodjela nagrada održat će se na gala večeri Zlatnog Studija, u izravnom televizijskom prijenosu na Prvom progtamu HTV-a 2. veljače od 20.05.

HRT je imao najviše nominacija, a tko su ovogodišnji slavljenici doznajte u izravnome prijenosu iz HRT-ova studija Anton Marti.

Petar Grašo
, Jelena Rozga, Vatra, Massimo, Nina Badrić u magičnim aranžmanima Ante Gele izvest će svoje, i ne samo svoje, najveće hitove. Voditeljski dvojac Daniela Trbović i Frano Ridjan vodit će vas kroz svečanost dodjele prepune napetosti i iznenađenja. Urednica prijenosa je Tanja Tušek.