Glazbeni dani HRT-a - Gala Koncert Jazz orkestra HRT-a

15. veljače na HRT1 u 20:05

Večer uoči ovogodišnjeg Izbora hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije 2019., popularne Dore, u programu "Opatijske serenade, nova generacija" pratimo prijenos koncerta Jazz orkestra HRT-a uz neke od najsjajnijih glasova domaće glazbene scene.


Uz iskusne glazbenike, kao što su Elvis Stanić, Jacques, Nina Kraljić, Marko Tolja i Damir Kedžo, nastupit će i predstavnici novije generacije mladih glazbenih snaga - Antonela Doko, Marko Kutlić i Iva Gortan.

Izronivši iz televizijskih valova krajem pedesetih godina, Opatijski festival postao je jedan od najvažnijih glazbenih festivala. Uz voditeljsku pomoć Daniele Trbović i Frana Ridjana, ali i zrnca uspomena Voje Šiljka, ovo je prilika da se prisjetimo nekih od najljepših pjesama koje su obilježile to razdoblje, pjesme koje svi znamo.

Autobus Calypso, Serenada Opatiji, Stranac u noći, Što me čini sretnom ili Jutro će promijeniti sve samo su neke od glazbenih pustolovina koje će nas podsjetiti na snažne emotivne trenutke kojima nas Opatija i danas očarava.

Urednik projekta: Željen Klašterka
Urednica prijenosa: Melanija Pović Jagarinec
Scenarist: Vojo Šiljak
Redatelj: Danko Volarić