Cronovatori: Mlade snage

3. srpnja na HRT – HTV 4 u 18:10

Dokumentarna serija pokazuje hrvatske inovacije i inovatore koji osvajaju prestižne svjetske nagrade. Na toj sceni važnu ulogu imaju i mladi, pa ćemo vidjeti svu kreativnost, uzbudljivost i raznovrsnost inovatorskih rješenja i razbiti zabludu da su inovatori sredovječni čudaci koji ne izlaze iz radionica i laboratorija.

Inovatori su kreativci sposobni problem sagledati iz drugačije perspektive, a kad ga riješe, nerijetko se pokaže kako je rješenje toliko jednostavno da se mnogi od nas pitaju - kako se ja toga nisam sjetio?!

U prvoj epizodi predstavljamo mlade naraštaje hrvatskih inovatora. Neki su samostalno dolazili do ideja, drugi su imali sreću da ih je pratio profesor koji se po broju medalja koje su njegovi učenici odnijeli na međunarodnim sajmovima ubraja u sam vrh, ali sve ih povezuje maštovitost, ustrajnost i znatiželja.

Scenaristica, redateljica i producentica je Jadranka Cicvarić Šiftar. Snimatelj je Senad Zemunović, montaža, postprodukcija slike i zvuka - Damir Cimperšak Cimpy, a urednica Andrea Ćakić.

Produkcija: Trigon za HRT
Seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj je videoteci i dostupna.