HRT-ovoj audio drami Munch i Munch - diptih nagrada BBC-a

Na svečanosti u Radio Teatru u BBC Broadcasting House, London, u nedjelju 3. veljače 2019. godine radio drama Munch i Munch – diptih autorice i redateljice Jasne Mesarić u produkciji Dramskog programa HRA proglašena je Najboljom europskom audio dramom u 2019. godini.

BBC Audio Drama Awards
- koju dodjeljuje BBC zajedno s Društvom autora i Savezom književnika Velike Britanije slave raspon, originalnost i kvalitetu audio drama u eteru i na internetu te daju priznanje kreativnosti glumaca , pisaca, producenata, dizajnera zvuka i drugih koji rade u ovom žanru.

Radio drama Munch i Munch – diptih prema riječima Ocjenjivačkoga suda …hrabar je i siguran audio portret koji živo prikazuje bit protagonističkog iskustva. Ova idiosinkratska i avanturistička audio drama koristi punu skalu glasa, zvuka i glazbe kako bi zaronila slušatelja u unutarnji život vrlo jedinstvene osobnosti.

Radiofonska igra Jasne Mesarić: „Munch i Munch – diptih“ primarno je inspirirana „Krikom“ (1893-1910, četiri verzije slike) Edvarda Muncha, ali i njegovim drugim slikama, dnevnicima, pismima, kao i filozofijom Friedricha Nietzschea. Radikalna zvučna slika tonske majstorice Marije Pečnik Kvesić duboko je komplementarna tjeskobnoj sažetosti teksta te zajedno stvaraju gotovo demonski radiofonski vrtlog pitanja o beskompromisnosti umjetnosti.

Glume: Livio Badurina, Tomislav Martić, Sreten Mokrović, Lela Margitić, Alen Šalinović, Antonija Stanišić Šperanda
Vokal: Berislav Vulin.
Režija: Jasna Mesarić
Glazbena dramaturginja: Franka Meštrović
Tonska majstorica: Marija Pečnik Kvesić
Urednica Katja Šimunić
Premijera: 15. 2. 2018. na Trećemu programu Hrvatskoga radija u emisiji Radio Atelje.

Emisiju možete poslušati na:
Jasna Mesarić: „Munch i Munch - diptih" :: Hrvatski radio