Dora 2019. – izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije

16. veljače na HRT1 u 20.05

Svoj neupitan brand HRT-a vraća na male ekrane u njezinu najpopularnijem, natjecateljskom formatu, prvi put nakon 2010. godine. Ponovno ćemo svi zajedno odlučivati tko će nas predstavljati na Izboru za pjesmu Eurovizije 2019 godine.

U izravnom prijenosu iz opatijske dvorane Marino Cvetković vidjet ćete i čuti 16 finalista.

O pobjedniku odlučuju ocjenjivački sudovi smješteni u osam HRT-ovih centara, Studiju Vukovar i u Zagrebu, te televizijski gledatelji svojim pozivima odnosno SMS porukama. Ocjenjivački sudovi i publika pobjednika biraju u omjeru 50%:50%, a u slučaju izjednačenog rezultata, odlučujući će glas imati publika.

Pjesme se izvode prema pravilima Eurosonga na glazbenu matricu s izvođenjem svih vokalnih dionica uživo. Maksimalno dopušten broj izvođača na pozornici je šest.

Nastupaju Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić, Jelena Bosančić, Kim Verson, Jure Brkljača, Beta Sudar, Lea Mijatović, Gelato Sisters, Luka Nižetić, Elis Lovrić, Domenika, Roko, Ema Gagro, Lidija Bačić Lille, Lorena, Bernarda, Manntra.Redoslijed izvođenja:
1. VRIJEME PREDAJE - BOJAN JAMBROŠIĆ & DANIJELA PINTARIĆ
2. TELL ME - JELENA BOSANČIĆ
3. NISAM TO ŠTO ŽELE - KIM VERSON
4. NE POSTOJIM KAD NISI TU - JURE BRKLJAČA
5. DON'T GIVE UP - BETA SUDAR
6. TEBI PRIPADAM - LEA MIJATOVIĆ
7. BACK TO THAT SWING - GELATO SISTERS
8. BRUTALERO - LUKA NIŽETIĆ
9. ALL I REALLY WANT - ELIS LOVRIĆ
10. INDIGO - DOMENICA
11. THE DREAM - ROKO
12. REDEMPTION - EMA GAGRO
13. TEK JE POČELO - LIDIJA BAČIĆ LILLE
14. TOWER OF BABYLON - LORENA
15. I BELIEVE IN TRUE LOVE - BERNARDA
16. IN THE SHADOWS - MANNTRA

Doru će otvoriti Franka pjesmom Crazy, s kojom nas je lani predstavljala na Euroviziji, a izvest će još dvije svoje uspješnice.

Zvijezda show programa bit će Vanna, koja nas je 2001. također uspješno predstavljala na Pjesmi Eurovizije sa skladbom "Strings of My Heart". U show programu, nakon što čujemo svih 16 natjecatelja, nastupit će Mia Negovetić, mlada i već vrlo uspješna pjevačica iza koje su zapažena gostovanja u Americi, te Dino Jelusić, uzdanik A strane i jedini naš pobjednik Dječjeg Eurosonga. Zajedno će izvesti medley Dorinih uspješnica u aranžmanu Olje Dešića.

Udaraljkaški sastav Sudar Percussion izvest će skladbu Stardust Jean-Michela Jarrea i Armina van Buurena.

Voditelji su Iva Šulentić, Jelena Lešić i Mirko Fodor, redatelj Ivan Miladinov, a urednica Uršula Tolj.