Alpe Dunav Jadran - međunarodni magazin

9. veljače na HRT4 u 18.25; repriza u nedjelju u 15.05 i 3.30

Snježna bjelina dominira u šarenilu tema novih slika iz srednje Europe.


Arheologinja Ruža Marić, ravnateljica vukovarskog muzeja u progonstvu od 1993., ostvarila je životnu misiju: vratiti oteto blago i obnoviti dvorac Eltz. Upravo je odradila svoju posljednju službenu Noć muzeja prije mirovine. No hoće li znati mirovati legendarna Ruža vukovarska? 

Kako znanost čuva vrijedne umjetnine? Uz retrospektivu najveće slovenske slikarice Ivane Kobilce, ljubljanska konzervatorsko-restauratorska radionica otkriva tajne svog zanata na njezinoj slavnoj "Kofetarici" i srednjovjekovnoj skulpturi Janeza Lipeca.

T
ipična je istočnoeuropska sudbina tvornice stakla u mađarskom Paradšašvaru: stoljetna tradicija pokleknula pred izazovima vremena. Ali stari majstori odlučili su se na očuvanje radnih mjesta stvaranjem turističke atrakcije.

Obilan snijeg u Bavarskoj za vozače znači: cestovne blokade, opasnost od lavine, zametena sela... A za skijaše: zimske radosti. No netko im mora prirediti staze svaki dan prije jutra. Upravo to čini Sepp Walch.

Za povratak prirodi i jednostavnom životu različiti su putovi. Jedan Tirolac našao je svoj u kolibi i vigvamima, koje je sam podigao. Radi u obližnjem skijalištu, a u slobodno je vrijeme pravi Indijanac.

Urednica: Daria Marjanović

Realizatorica: Sanja Arsenić


Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.

      
Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.