Milijarde - epska bitka najmoćnijih njujorških titana

19. veljače na HRT2 u 20.05 - serija BILLIONS 3 (15)

Paul Giamatti, nominiran za Oscara i dobitnik nagrade Zlatni globus, i Damian Lewis dobitnik nagrada Emmy i Zlatni globus, zvijezde su serije Milijarde, smione drame koja preispituje zaradu i opasnosti ganjanja američkog sna.

U svijetu financija dva najmoćnija njujorška titana vode epsku bitku. Neumorni savezni tužilac Chuck Rhoades odlučno i autoritativno provodi pravdu. Nemilosrdno briljantni kralj hedge fonda Bobby Axelrod Axe vodi carstvo utemeljeno na insajderskim informacijama i prljavim tajnim poslovima. Axe želi pobijediti pošto-poto, ali Chuck će učiniti sve da milijarder, koji je svojim rukama došao do bogatstva, plati za svoje zločine. To je bitka u kojoj svi mogu mnogo izgubiti i svi su prisiljeni odgovoriti na pitanje: Koja je vrijednost moći?

Serija plete kompleksnu i precizno razrađenu priču koja besprijekorno isprepleće Chuckov i Axeov privatni i profesionalni život.

Treća sezona počinje mandatom koji Chucku da novi šef. Axe mora donijeti tešku odluku nakon nedavnog osuđivanja. Taylor smišlja čudovišnu strategiju. Lara prijeti da će izvući novac iz Axe Capa. Sacker se želi dokazati kao šefica Odjela za kaznene zločine.

U 8. epizodi Axe pokušava početi iznova u Axe Capitalu. Chuck se muči s time hoće li održati riječ danu prijatelju. Taylor traži više nezavisnosti. Lara i Axe dogovaraju novi sporazum u vezi s Larinim novcem.

U seriji glume Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Akerman, Toby Leonard Moore, David Costabile i Condola Rashad, Asia Kate Dillon, Jeffrey DeMunn, Clancy Brown i drugi. Redatelj je Neil Burger, a izvršni producenti Brian Koppelman, David Levien i Andrew Ross Sorkin.