Kokice: KinoKino

16. veljače na HRT3 u 18 sati

U 610. emisiji Kokice razgovaraju s glavnim glumcima nove kriminalističke drame u kinima Mali koja je na prošlogodišnjem 65. pulskom filmskom festivalu osvojila Veliku Zlatnu arenu. To su Franjo Dijak i Vito Dijak koji su i u filmu i u životu otac i sin.

Kokice predstavljaju četvrto izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino koji se u Zagrebu održava od 20. do 24. veljače te najavljuju dodjelu nagrada na ovogodišnjem 69. berlinskom međunarodnom filmskom festivalu koji završava u nedjelju 17. veljače. Hit tjedna u kinima je američki znanstveno-fantastični akcijski spektakl Alita: Anđeo borbe, a u kina je stigla i francuska komedija Sve je to zbog ljubavi.

O svojim filmovima u emisiji govori redatelj Branko Ištvančić, dok će gledatelji vidjeti i isječak iz filma Motus mlade animatorice Antonije Grofelnik iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku.

Voditeljica emisije je Sandra Bosnar, scenarist Boško Picula, redateljica Sanja Aničić, a urednica Nataša Vukas-Stanojkovski.