Klopka - akcijski triler

U povodu smrti legendarnoga glumca Seana Conneryja na HTV2 u 20:05 emitiramo akcijski triler Klopka, u kojemu je uz slavnu Catherine Zetu-Jones imao glavnu ulogu.

Preminuo legendarni Sean Connery

Slijedeći trag ukradene umjetnine, mlada i privlačna agentica osiguravajućeg društva Virginia Baker uvjerena je da je počinitelj slavni lopov Robert MacDougal bez obzira na poodmaklu dob. Virginia se ubaci u MacDougalovu družinu kako bi ga uhvatila na djelu i izručila pravdi.

Ubrzo se upozna sa šarmantnim MacDougalom i predloži mu pljačku skupocjene kineske maske iz londonske palače Bedford. MacDougal je sumnjičav no ipak pristane, ali pod uvjetom da se ona potpuno prepusti njegovom vodstvu.

Virginia uspije ukrasti masku ali umjesto da preda MacDougala agentima osiguravajućeg društva, upusti se s njim u ljubavnu vezu te mu predlaže posao tisućljeća - kompjutersku pljačku u moćnoj međunarodnoj banci u Kuala Lumpuru...

Sadržaj je to filma za koji se Sean Connery u trećoj životnoj dobi prihvatio i produkcije, te je kao jedan od trojice producenata potpisao ovaj veliki hit. Osim zanimljive priče te vrhunske produkcije, film svoj uspjeh ponajviše duguje dvjema velikim zvijezdama, Conneryju i Catherine Zeta-Jones. Redatelj je Britanac Jon Amiel, koji se afirmirao u Americi s nekoliko vrlo zapaženih filmova (Sommersby, Imitator).

U američko-britansko-njemačkom filmu originalnog naslova ENTRAPMENT iz 1999. uz Conneryja i Zetu-Jones glume i Ving Rhames, Will Patton, Maury Culkin, Kevin McNally, Terry O'Neill.

Ron Bass i William Broyles Jr.
napisali su scenarij prema priči Rona Bassa i Michaela Herztberga.

Filmovi s glumačkim velikanom na Trećem

U spomen na Conneryja, na Trećem programu HTV-a u 21:50 prikazujemo i dramu Ime ruže te u 23:55 pustolovni film/fantastiku redatelja Terryja Gilliama - Vremenski banditi.