'Hrvatska za 5' od 5. ožujka u novom terminu - od 23.20 na HTV1

Informativno-dokumentarna emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) Hrvatska za 5 Branimira Bilića od prvog utorka u ožujku, 5.3. započinje s emitiranjem u novom terminu od 23.20  sati na Prvom programu (HRT-HTV1) umjesto dosadašnjeg termina petkom iza ponoći.

Emisija uživo predstavlja najbolje pojedince, skupine, tvrtke i kreativne ideje iz područja kulture, znanosti, obrazovanja, kreativnoga poduzetništva, humanitarnoga i volonterskoga rada, ekologije i duhovnosti.

Hrvatska za 5 otvara prostor kreativnim, poduzetnim i vrijednim ljudima, promiče kvalitetu i natjecanje u dobru, naglašava pozitivne primjere ljudi koji radom, znanjem i dobrotom čine dobro vlastitoj lokalnoj, nacionalnoj i svjetskoj zajednici.

Hrvatska za 5 emitira se od jeseni 2016. godine i od tada je ugostila brojne goste koji su svojim primjreorm pokazali kako su nositelji pozitivnih promjena. Riječ je o istinskoj emisiji javnog sadržaja koja je ujendo i interaktivna te omogućuje   gledateljima postavljanje pitanja i komentiranje putem telefona, elektroničke pošte i društvenih mreža.